12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:12

Dăncilă, Îmi cer scuze eu pentru că președintele Iohannis a transformat ședința solemnă într-un eveniment electoral

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă și-a cerut scuze în fața Parlamentului, la ședința solemnă dedicată aderării la NATO, pentru discursul lui Klaus Iohannis care a transformat evenimentul într-o manifestare electorală.

Guvernul pe care îl reprezint rămâne ferm angajat în asigurarea rolului activ al României în NATO. NATO s-a adaptat permanent riscurilor cu care s-a confruntat, a generat pace, garantând apărarea membrilor săi. Este de datoria României să contribuim activ la reamintirea valorilor care au stat la baza creării NATO, în urmă cu 70 de ani

Europa și America de Nord trebuie să acționeze împreună, așa cum ne-am angajat. Guvernul și-a asumat cu toată responsabilitatea angajamentele în NATO. România continuă să investească în echipamente moderne

România a fost unul dintre contribuitorii importanți la misiunile NATO. Îmi exprim convingerea că NATO va continua să reprezinte principalul garant al securității României.

Azi, am venit la o ședință solemnă dedicată împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO. Regret că acest eveniment important a fost transformat de președintele României într-un eveniment de campanie electorală. Îmi cer scuze eu, ca prim-ministru, tuturor celor care se așteptau la o ședință solemnă.

Valeriu Motoc