Dăncilă îi răspunde lui Tăriceanu

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Candu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dancila si presdintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (de la stanga la dreapta), viziteaza expozitia de marci postale prilejuita de aniversarea Centenarului Unirii de la 1918, "100 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania", marti 27 martie 2018, la Palatul Parlamentului. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Schimb dur de replici între partenerii de guvernare. Călin Popescu Tăriceanu a criticat-o pe Viorica Dăncilă că nu a restructurat Guvernul care merge „din inerție”, fiind o „guvernare impotentă”. În replică, Viorica Dăncilă a spus  că poate impotența este la miniștrii ALDE.

„Domnul Tăriceanu are miniştri în Guvern. Probabil referirea este la miniştrii dumnealui, că nu poţi să iei în ansamblu şi să judeci toţi oamenii dintr-un Guvern. Pentru mine sunt importante alte lucruri, nu să răspund domnului Tăriceanu. Este părerea dumnealui. Aş fi vrut ca această părere să fie discutată în coaliţie şi nu prin intermediul presei”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, aflată la Craiova.

Premierul Viorica Dăncilă a avut un răspuns la fel de acid și la acuza lui Călin Popescu Tăriceanu potrivit căruia între premeir și președintele Iohannis ar exista “un blat”. 

„Nu am auzit pe președintele României cerând demisia președintelui Senatului, dar am auzit cerând demisia premierului de șapte ori”, a spus Viorica Dăncilă.

Într-un interviu pentru Mediafax, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care este și președintele Senatului, a explicat că nu vrea să facă parte dintr-o „guvernare impotentă”, că nu este de acord cu ideea prim-ministrului privind remanierea și că guvernul funcționeză din inerție.

NICIUN COMENTARIU