8 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 0:22

Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: Președintele trebuie resetat

Președintele statului, Klaus Iohannis și primul ministru Viorica Dăncilă se războiesc în declarații la oră de maximă audiență. 

Într-o declarație de la Cotroceni, Klaus Iohannis a spus: “Se impune o resetare a statului pentru că  direcția în care PSD a adus țara este pur și simplu greșită. ” 

Replica premierului Viorica Dăncilă a venit imediat. De la sediul PSD, Dăncilă a anunțat că va sesiza CCR pentru a semnala un conflict juridic cu șeful statului. 

Viorica Dăncilă l-a acuzat pe președinte că blochează activitatea guvernamentală prin refuzul nejustificat de a numi miniștri.

„Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se folosește de tribuna Administrației Prezidențiale pentru a își lansa mesajele de campanie. Suntem într-o situație fără precedent, o situație de confuzie și dezechilibru, generată de comportamentul egoist și abuziv al președintelui Iohannis. Este evident că domnul Iohannis nu a înțeles și nu înțelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi din guvern. Klaus Iohannis încalcă deciziile CCR care consacră principiul cooperării și colaborării loiale între instituțiile publice”, a declarat Viorica Dăncilă, la sediul central al PSD din București.