3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 1:57
No menu items!

Dăncilă după CEx: Vom cere votul de încredere în Parlament. Dacă nu îl obținem, Guvenul nu cade.”

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru votul de încredere.

Liderul PSD a afirmat că nu a decis dacă votul va fi pentru restructurarea Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

Dăncilă a preciazt că dacă se va merge pe varianta restructurării, vor rămâne 19 ministere din cele 27 plus premierul. 

“Am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de multe ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlament astfel încât să obţinem votul de încredere. Vreau să subliniez faptul că ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu obţinem acest vot de încredere, Guvernul nu cade”, a declarat Viorica Dăncilă, după Comitetul Executiv.

Liderul PSD a adăugat că nu a decis încă dacă va cere vot pe restructurarea Guvernului sau va merge în Parlament pentru remaniere.

„Noi nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Prima dată cred că este important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere. Am vorbit în eventualiltatea în care mergem pe restructurare vom merge pe 19 ministere şi premierul. Dacă mergem pe remaniere trebuie să vorbim cu deputaţii şi senatorii. Depinde decizia CEx şi de discuţiile pe care le vom avea cu deputaţii şi senatorii. Vom vedea. Mă voi consulta cu juriştii şi voi vedea care este situaţia”, a subliniat şeful Executivului.

Premierul a afirmat că va discuta cu toate partidele politice pentru a obţine votul de încredere.