9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 4:41

Dăncilă caută sprijin politic. Luni se întâlnește cu parlamentarii din grupul minorităților

spot_img

Primul-ministru Viorica Dăncilă va avea luni dimineaţă o întrevedere cu cei 17 parlamentari din grupul minorităţilor naţionale altele decât UDMR, potrivit Agerpres.

Anunțul a fost făcut chiar de către premier, duminică după amiază, la finalul reuniunii cu Organizaţia PSD Diaspora care a avut loc la Mamaia. 

Tot luni premierul Viorica Dăncilă îi va telefona președintelui Klaus Iohannis pentru a-i cere părerea despre activitatea Guvernului, după ce acesta a respins în bloc propunerile premierului pentru noii miniștri.

“În mod normal, la cele trei ministere ar trebuie să am miniştri interimari. Am să-i dau un telefon domnului preşedinte Iohannis, să văd care este opinia domniei sale legată de activitatea Guvernului. Că, prin ceea ce face, efectiv vrea să blocheze Guvernul şi dacă vorbim despre normalitate, despre modul de funcţionare a relaţiilor dintre instituţiile statului, mi se pare un lucru de neacceptat să blocheze activitatea Guvernului, mai ales că în perioada următoare venim cu o serie de măsuri foarte bune pentru populaţie. (…) Până nu vedem care este situaţia exactă, nu vreau să fac scenarii”, a spus Dăncilă.