17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 14:34

Dăncilă anunţă probleme la vot în Diaspora din cauza lui Iohannis

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, că Guvernul nu a putut prelungi termenul de înscriere la vot al românilor din Diaspora, deoarece președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Executivului, refuzând să numească miniștrii interimari, potrivit Mediafax.

„Trebuia să avem ședință de Guvern. Înainte de a veni la recepția spitalului de la Mioveni am avut un Forum cu românii din străinătate. Trebuia să avem pe agenda ședinței de Guvern o ordonanță de urgență prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral al românilor din Diaspora pentru votul prin corespondență. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt multe obiective care nu mai pot aștepta. Această blocare a însemnat că tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem sătpămâna viitoare și cred că acest lucru nu este un lucru normal”, a declarat Viorica Dăncilă, la Mioveni.

Șeful Executivului a adăugat că speră ca „ președintele să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normală, o Românie în care și Guvernul funcționeză așa cum ar trebui”.

Klaus Iohannis va susține, joi, de la ora 18:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în care ar putea să anunțe decizia pe care a luat-o în privința propunerilor PSD de miniștri interimari, după ce ALDE a ieșit de la guvernare.