3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 12:56
No menu items!

Dăncilă anunță că este pregătită pentru restructurare: “Am situația sub control”

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă a susținut luni prima ședință de Guvern fără ALDE.

Dăncilă a transmis că are situația sub control și ia în calcul restructurarea. Totodată, referindu-se la președintele Iohannis, premierul a spus că prin refuzul numirii miniștrilor interimari, încalcă Constituția.  

„Vreau sa sublinez un lucru esential. Ca premier voi face tot ce imi sta in putinta si in atributii sa asigur buna functionare a institutiilor statului si a tarii. Am aceasta situatie sub control, vreau sa fie clar. Pensionarii au incept deja sa primeasca pensiile majorate cu

15% pentru luna septembrie.  Toate pensiile vor fi platite. Pensionarii isi primesc drepturile chiar daca Presedintele vrea sa blocheze Romaia. Aceasta situatie generata de Iohannis care ignora in dispret total decizii ale CCR poate produce consecinte grave pentru cetateni si relatia cu partenerii externi. Este un abuz constitutional si de putere pe care presedintele si-l permite sa-l faca la adapostul imunitatii absolute. CCR prin deciza 875/2918 a stabilit ca presedintele nu are niciun drept sa refuze aleatoriu numirile ministrilor interimari. Ei trebuie numiti pentru a fi asigurata buna functionare a guvernului. Ii asigur pe toti ca nu ne temem si luam in calcul restructurarea Guvernului in Parlament”, a zis Dancilă.