13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:40

Dan Voiculescu: Până la 34 de ani am avut WC în curte, la penitenciar nu are cum să fie mai rău

spot_img

Dan Voiculescu s-a prezentat la sediul Poliției Ilfov, unde merge în fiecare vineri dimineață după ce, în iulie, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA într-un alt dosar

Dan_Voiculescu_SZ

Omul de afaceri, Dan Voiculescu, a declarat, vineri dimineaţă, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov, că până la 34 de ani a trăit cu soţia şi cu doi copii în condiţii rele, cu WC în curte, iar la penitenciar nu are cum să fie mai rău de atât.

Dan Voiculescu a venit la IPJ Ilfov pentru controlul judiciar.

Întrebat de jurnalişti cum se simte, în perspectiva sentinţei care se va pronunţa vineri în cazul său, președintele fondator al PC a povestit că a trăit cu soţia sa şi cu doi copii, până la 34 de ani, într-o singură cameră, având WC în curte. “Vă daţi seama cum era iarna?”, a completat Dan Voiculescu. Dan Voiculescu a adăugat că, din câte ştie, la penitenciar, WC-ul este înăuntru.

La penitenciar nu are cum să fie mai rău“, a spus Voiculescu.

Președintele fondator al PC a adăugat că regretă că 12 oameni nevinovaţi au de suferit alături de el. “Este greu să lupți cu președintele. (…)La demnitate, onoare și curaj nu renunț“, a mai spus Dan Voiculescu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Eu mi-am asumat o luptă, cu onoare, demnitate, curaj. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău, care are pârghii nenumărate şi o forţă care nu se poate compara cu forţa unui cetăţean, dar mi-am asumat. (…)Ce îmi pare cu adevărat rău e faptul că 12 oameni nevinovaţi suferă şi sunt nişte oameni extraordinari – profesori universitari care toată viaţa lor au muncit cinstit. Au ajuns în situaţia asta din cauza mea, pentru că eu am fost vânat şi nu au avut cu ce să mă prindă pe mine.

Dan Voiculescu

De asemenea, Voiculescu a mai spus că este trist faptul că unii se bucură de suferinţa sa.

La finalul declarațiilor de presă susținute la IPJ Ilfov, președintele fondator al PC a mai spus că joi seară a stat cu familia, a băut “un pahar, două sau trei chiar de vin alb”, a mâncat o varză călită “extraordinară” cu cârnaţi olteneşti, s-a uitat la emisiunea lui Mihai Gâdea iar pe la ora 23.30 – 24.00 s-a culcat.

De dormit, am dormit bine. Şi faptul că am dormit bine e dovada faptului că nu sunt stresat, în sensul de speriat“, a mai spus Dan Voiculescu.

Pentru ziua de azi, aștept la ora 12.00 verdictul, fac o baie și aștept să vină cine vine, că nu știu care sunt regulile. Verdictul nu poate fi decât de natură să vină să mă roage să merg nu știu unde sau să nu fie. Adică nimic nu e stabilit dinainte, judecătorii vor lua o decizie și o vor comunica în ședință publică. Nu merg la instanță, n-are rost. Acum mă duc puțin la birou, apoi acasă.

Dan Voiculescu

Sentința magistraților Curții de Apel București în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu a fost condamnat, pe fond, la cinci ani de închisoare cu executare, este așteptată vineri, în jurul orei 12.00.

R.D.