12 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 7:17

Dan Voiculescu, la Tribunalul Bucureşti pentru un nou termen în Dosarul ICA

spot_img

Dan Voiculescu, la Tribunalul Bucureşti pentru un nou termen în Dosarul ICA

Dan Voiculescu a ajuns marţi la Tribunalul Bucureşti pentru un nou termen în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este acuzat de spălare de bani.

Termenul de marţi  este al şaptelea de la mutarea dosarului la Tribunalul Bucureşti.

La ultimul termen, avocatul lui Voiculescu, Gheorghe Mateuţ, a declarat în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti că solicită audierea lui Traian Băsescu, în calitatea sa de fost primar al Bucureştiului, dar şi a lui Ilie Sârbu, fost ministrului al Agriculturii, şi a comisarului european pe Agricultură, Dacian Cioloş.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins însă cererea.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de procurori în decembrie 2008 deoarece s-a folosit de funcţia sa politică pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ cu mult sub cel real.

Fostul senator s-ar fi folosit de influenţa de lider al Partidului Conservator pentru a cumpăra 3,6 hectare de teren şi construcţii din Băneasa, spaţii care aparţineau institutului.

Mai mult, Voiculescu ar fi cumpărat această suprafaţă, spun procurorii, la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel de la nivelul pieţei la momentul respectiv.

Lucian Mera