31.3 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 17:16
No menu items!

Dan Voiculescu l-a obligat pe Schnecker să refuze șefia CFR SA

spot_img

Realizatorul TV Niels Schnecker a refuzat postul de președinte al Consiliului de Administrație al CFR SA, la presiunile patronului său Dan Voiculescu, potrivit unor surse politice.

La sfârșitul anului trecut, a apărut informația că Schnecker a fost numit ca președinte al CA de fostul ministru al transporturilor, Ovidiu Silaghi. La câteva ore după ce a acceptat funcția, Schnecker a declarat că refuză „cu durere în suflet”, pentru a rămâne dedicat carierei de televiziune.

În realitate, Schnecker a fost nevoit să facă un pas înapoi la cererea lui Voiculescu, pe care l-a enervat atitudinea angajatului său. În primul rând, Schnecker a participat la procesul de selecție a managementului privat pentru CFR SA din postura de angajat al postului Antena 3, fără să-și anunțe superiorii. În al doilea rând, anunțul intempestiv despre numirea lui Schneker a lăsat locul unor acuzații publice la adresa lui Voiculescu potrivit cărora își impune oamenii de încredere în posturi-cheie din administrație, la doar câteva zile după alegeri, în plin proces de negocieri în interiorul USL.

CFR SA este o companie controlată de Ministerul Transporturilor. S.Z.

FOTO: evz.ro