14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 16:56

Dan Voiculescu: “În rechizitoriu scrie că am influențat telepatic conducerea ICA să facă ilegalități”

spot_img

Dan Voiculescu a susținut marți, în fața magistraților Tribunalului Bucureşti care judecă dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) că procurorii au arătat în rechizitoriu că “ar fi influențat telepatic conducerea institutului să facă ilegalități”.

Aș dori să reiterez în totalitate tot ce am declarat la Înalta Curte de Casație și Justiție și vreau să fac anumite precizări. Am studiat de atunci rechizitoriul, încercând să găsesc chestiuni legate de cele două capete de acuzare.
În ciuda tuturor eforturilor mele, nu am găsit niciun element care să arate când, unde, cum aș fi influențat un membru de partid. De asemenea, nu am găsit în rechizitoriu date materiale referitor la acuzația de participare la privatizarea frauduloasa a ICA.  Sunt absolut nevinovat. (…)Acolo sunt supoziții, povești care nu au nicio legătură cu persoana mea și cu operațiunile care apar în rechizitoriu.  (…)În rechizitoriu scrie că eu aș fi influențat telepatic conducerea ICA să facă ilegalități.

Dan Voiculescu

Susținerile lui Dan Voiculescu legate de aprecierile făcute de procurorii DNA, în rechizitoriu, în privința puterilor sale telepatice sunt – e drept – scoase din context, însă se regăsesc în documentele care au ajuns pe masa instanței. Procurorul care le-a redactat și-a permis să facă aprecieri ironice într-un document extrem de important, în baza căruia Voiculescu și ceilalți acuzați în dosar ar urma să ajungă după gratii pentru infracțiuni de spălare de bani sau abuz în serviciu în formă agravată.

O versiune contrară, înseamnă să admitem că toți cei implicați și-au încălcat atribuțiile de serviciu sau au acționat în interesul Grivco din considerente telepatice ori din necunoaștere sau prostie.

rechizitoriu DNA

Raluca Dan