-1.6 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 10:16
No menu items!

Dan Voiculescu, cinci ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

spot_img

Dan Voiculescu a fost condamnat joi la cinci de închisoare cu executare în dosarul “ICA”.

Decizia luată de magistrații Tribunalului București nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel București.

Pe lângă pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare, magistrații Tribunalului București au decis, în cazul lui Dan Voiculescu, şi interzicerea unor drepturi civile.

Inculpat în același dosar, nutriționistul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare.

Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean.

Instanţa a mai dispus condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene.

Ulterior, Dan Voiculescu a scris pe blogul personal că decizia Tribunalului este o nedreptate şi că o va ataca cu recurs.

“Decizia de azi în dosarul Telepatia reprezintă o nedreptate. Dar ea nu înseamnă nimic în comparaţie cu nedrepăţile de lângă noi: copii săraci, care nu au bani de haine ori rechizite şi nu pot să meargă la şcoală; tineri fără un loc de muncă, indiferent de efortul făcut; părinţi care îşi îngroapă copiii din culpe medicale ori indiferenţa administrativă; bătrâni uitaţi de stat şi de societate.

Voi ataca, desigur, decizia instanţei. Am în continuare încredere deplină în magistraţii corecţi şi în sistemul de justiţie românesc şi european. Mă bazez pe ideea că singura acuzaţie care mi se poate aduce – halucinantă pentru orice sistem de drept – este cea de influenţare telepatică. Inclusiv judecătoarei Graţiela Constantin, pe drept cuvânt, i-a fost greu să creadă că există o astfel de acuzaţie în dosar. Însă la fila 165 din rechizitoriul DNA scrie negru pe alb: “Toţi cei implicaţi (n.r. în acest dosar) au acţionat în interesul Grivco S.A. din considerente telepatice ori din necunoaştere sau prostie”. Am un scurt mesaj pentru cei care mă cunosc – şi stiu cât de mult îmi place lupta: să nu-si facă griji! Iar cei care nu mă plac sau nu mă cunosc să nu se bucure prematur: orice s-ar intampla, REVIN”.

Andrei Tudor