3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 6:26
No menu items!

Dan Voiculescu, audiat la DNA: “Mi s-a adus la cunoștință că aș fi complice” UPDATE

spot_img

Dan Voiculescu, audiat la DNA în scandalul RCS&RDS

  • UPDATE

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de VOICULESCU DAN în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj”, se arată într-un comunicat de presă remis luni de DNA.

Potrivit anchetatorilor, probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea lui Dan Voiculescu în activitățile de șantaj desfășurate de Sorin Alexandrescu. “Concret, acestuia (lui Dan Voiculescu – n.r.) i-a fost adus la cunoștință, atât de către inculpat cât și de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menționat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromițătoare ar trebui să fie difuzate și pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune și i-a indicat să manifeste precauție cu ocazia întâlnirilor și discuțiilor cu partea vătămată”, se mai arată în comunicatul DNA.

  • UPDATE

La ieșirea din sediul DNA, Dan Voiculescu a declarat că procurorii i-au adus la cunoștință acuzația care i se aduce în dosarul “Antena – RCS&RDS”. Potrivit lui Voiculescu, anchetatorii îl acuză de complicitate la șantaj. “Se încearcă intimidarea Antenei, care este independentă. (…)Este, de fapt, un conflict comercial mai vechi”, a adăugat președintele fondator al PC.

Dan Voiculescu s-a prezentat luni dimineață la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a fi audiat în dosarul de şantaj în care sunt cercetaţi, printe alţii, fiica sa, Camelia Voiculescu, şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fondatorul Partidului Conservator a ţinut să îi transmită un mesaj şefului statului: “Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate şi de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi, mai ales, cum e libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie. Asta e partea foarte serioasă şi dureroasă”, a spus Voiculescu.

Dan Voiculescu a venit la DNA însoţit de avocaţii Sergiu Andon şi Gheorghiţă Mateuţ.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, pe 25 iulie, că Antena 3 este urmărită penal pentru complicitate la șantaj, în dosarul în care sunt cercetaţiSorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL.

R.D.

Foto Liviu Untaru