1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:26
No menu items!

Dan Voiculescu află vineri sentința în dosarul ICA. Judecătorii vor anunța decizia la ora 12.00 UPDATE

spot_img

Decizia de vineri a Curții de Apel București este definitivă

Dan Voiculescu_SZ 1

  • UPDATE

Curtea de Apel București a publicat joi după-amiază, pe portalul instanțelor, anunțul privind sentința care va fi pronunțată vineri în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Potrivit anunțului, decizia magistraților va fi anunțată în ședință publică, la ora 12.00.

Magistrații Curții de Apel București vor anunța, vineri, sentința în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care a fost trimis în judecată de DNA și președintele fondator al PC, Dan Voiculescu. Decizia de vineri a judecătorilor este definitivă.

Joi, avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a depus concluziile scrise în dosarul privatizării Institutului de Cercetari Alimentare.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au rămas, marți, în pronunțare în dosarul ICA, magistrații anunțând că avocații au termen până joi să depună concluziile scrise, iar data sentinței se va afișa pe ECRIS, sistemul electronic al instanțelor.

Sedința de judecată de marți a durat aproape 12 ore, timp în care avocații au ținut pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaților.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Voiculescu la 5 ani de închisoare, cu executare, pentru spălare de bani, decizia fiind atacată la Curtea de Apel.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC Bioprod SA București.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general și membru al AGA și, ulterior, al CA al ICA SA București, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice si fals în înscrisuri sub semnatură privată.

R.D.