10.6 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 6:14

Dan Voiculescu: „Decizia istorică” a Cameliei Bogdan va spulbera legenda despre averea mea

Fondatorul Partidului Conservator speră să se demonstreze în sfârșit că nu deține bunuri sau societăți comerciale

Dan Voiculescu_SZ 1 

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a publicat pe blogul personal o scrisoare deschisă în care vorbește despre „decizia istorică” a judecătoarei Camelia Bogdan de a pune sechestru, chiar și prin comisii rogatorii, pe bunurile mobile sau imobile, precum și pe conturile din România sau străinătate. Dan Voiculescu își exprimă speranța că, în acest fel, va fi spulberată legenda privind „conturile lui Ceaușescu” ajunse la el, dar și teoria bunurilor sau societăților pe care le-ar deține fondatorul PC.

În fiecare rău există, întotdeauna, și un bine, oricât de greu ar fi de identificat, inițial.

În legătură cu mine s-au spus, în timp, multe neadevăruri. Unele au fost generate din rea-credinţa, altele – din prejudecăţi pur omeneşti sau necunoaştere.

Mai mult, la inceptul anilor ’90,  Petre Mihai Băcanu a alimentat constant, timp de 7 ani, că o picătură chinezească, mitul că eu aş fi administrat conturile secrete ale lui Nicolae Ceauşescu. Se spunea, nici mai mult, nici mai puţin, că eram mâna dreaptă a dictatorului, “omul din umbră”, “eminenta cenuşie” a vechiului regim.

Ulterior, o comisie guvernamentală condusă de Mugur Isărescu, o comisie parlamentară şi o instanţă de judecată au concluzionat că aceste conturi nu au existat. M-am ales cu nevinovăţia pronunţată de justiţie, conform hotărârii 531/08.04.1997 şi cu scuzele publice ale domnului Băcanu, însă acest mit a rămas.

Afirm în faţa lui Dumnezeu că tot ce am realizat în viaţă, am realizat prin muncă, multă şi cinstită.

Suspiciunea nu s-a spulberat însă, bazată parţial pe povestea lui Băcanu, pe infinite interpretări dar şi pe ideea comună că oamenii de afaceri obişnuiesc să îşi plaseze banii în conturi bancare din străinătate.

În încercarea de a clarifica această suspiciune  soluţia mi-a fost oferită, nesperat, de judecătoarea Camelia Bogdan.

În decizia să istorică scrie, referitor la confiscarea averii mele:

“……… asupra bunurilor mobile şi imobile, inclusiv asupra conturilor societăţilor comerciale la care acesta figurează că împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în ţară sau în străinătate, care se vor identifica în cursul punerii în executare a prezenţei dispoziţii de indisponibilizare.

Organele de cercetare penală ce vor fi desemnate de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Administraţia Finanţelor Publice a Sectorului 1 Bucureşti care vor colabora cu:

a. Biroul pentru Prevenirea Criminalităţii şi de Cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor din statele membre ale Uniunii Europene din cadrul Ministerului Justiţiei în calitate de oficiu naţional pentru recuperarea creanţelor în domeniul urmăririi şi identificării produselor provenite din săvârşirea de infracţiuni sau a altor bunuri având legătură cu infracţiunile;

b. Agenţia naţională de Administrare Fiscală;

c. Oficiul Naţional al Registrului Comerţului;

d. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a spălării banilor;

e. Autoritatea Naţională  a Vămilor;

f. Garda Financiară;

g. Banca Naţională a României;

h. Inspectoratul General al Poliţiei;

i. Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate imobiliară;

j. orice altă autoritate sau instituţie publică, inclusiv cele responsabile de gestionarea, administrarea şi valorificarea bunurilor asupra cărora au fost instituite măsuri asiguratorii precum şi a celor care fac obiectul confiscării speciale şi va încunoştiinţa Curtea de Apel Bucureşti secţia II penală, rezultatul verificărilor”

În continuare, Camelia Bogdan scrie că după identificarea bunurilor urmează îngheţarea acestora, comisii rogatorii etc.

Cu alte cuvinte, toate autorităţile sau instituţiile cu atribuţii în domeniu din România, din Europa, din lume, vor căuta bunurile mele mobile sau imobile în ţară şi în străinătate.

 Decizia Cameliei Bogdan răspunde astfel la o întrebare care m-a preocupat ani la rând:

CUM SĂ II ÎNCREDINŢEZ PE ROMANI CĂ NU AM SOCIETĂŢI, CONTURI, BUNURI MOBILE SAU IMOBILE ÎN ŢARĂ SAU STRĂINĂTATE?! SAU CĂ LEGENDARELE CONTURI ALE LUI CEAUŞESCU CARE AU AJUNS LA VOICULESCU NU AU EXISTAT ?

Nădăjduiesc că rezultatul cercetării ample va confirma acest lucru şi va face lumină asupra acuzaţiilor nedrepte din ultimii 25 de ani. Atunci vom vedea cine minte : Voiculescu sau camarila lui Băsescu.

Pentru mine e foarte important ca oamenii să mă cunoască aşa cum sunt, şi nu aşa cum doresc să mă prezinte adversarii mei politici în serialul “Defăimarea lui Voiculescu”, regizat de ambiţiosul domn Băsescu.

Voi  solicita Curţii de Apel rezultatul cercetărilor extraordinare şi le voi pune la dispoziţia opiniei publice. Sper că atunci se vor clarifica,  pentru toată lumea, acuzaţiile nedrepte pe care le duc pe umeri de 25 ani.

Credeţi-mă, nu e uşor să lupţi cu neadevărurile timp de două decenii.

Nu am tratat cu îndeajunsă atenţie aceasta construcţie care a căpătat proporţii fabuloase în timp  şi care i-a determinat, pe unii dintre voi, să se îndoiască de mine.  Am crezut că faptele sunt cele care ar trebui să vorbească despre oameni.

Celor care nu mă cunosc şi mă insultă la ordin sau din răzbunare (cazul lui Sorin Oancea), le urez sănătate, putere de muncă şi capacitatea de a se bucura de lucrurile rele sau nedrepte care se petrec în jurul lor.

Acelor care mă cunosc, le mulţumesc pentru susţinere şi încredere necurmată. Îi asigur că îi preţuiesc în aceeaşi măsură

Dan Voiculescu

Eli Tapai