9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:18
No menu items!

Dan Vîlceanu: Vrem revenirea USR în coaliție. Punem un Guvern minoritar și ne împăcăm peste o lună, două

spot_img

Liberalii propun USR să voteze un Guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă, iar apoi să înceapă negocieri pentru refacerea coaliției, cu revenirea USR la guvernare alături de PNL și UDMR, dar păstrând același premier.

„Important e ca România să aibă un Guvern cât mai repede și am luat toate variantele posibile. Oamenii nu mai știu ce să înțeleagă. E ca la nebuni. Am avut o coaliție funcțională și ne-am trezit dintr-odată că cineva face o moțiune de cenzură din interiorul coaliției și dă jos Guvernul la 12.000 de cazuri pe zi. Acum sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a declarat liberalul Dan Vîlceanu, la Digi24.

„Toți am vorbit despre refacerea coaliției, însă nu poți să refaci coaliția câtă vreme personalizezi fiecare discuție. Este aproape o obsesie la USR: Cîțu, Cîțu, Cîțu. Nu pot vorbi altceva. Deci, nu poți să refaci coaliția până nu depersonalizezi. Ok, am înțeles, USR nu-l mai vrea pe Cîțu. Nicolae Ciucă! Votați-l! Și nici cu Nicolae Ciucă înțeleg că nu e bine, că acum vor în coaliție. Sincer, nu mai înțelegi”, a continuat el.

Întrebat dacă PNL mai vrea refacerea coaliției, Dan Vîlceanu a spus: „Absolut că ne dorim refacerea coaliției! Nu poate fi altfel decât cu USR și UDMR. Dar, România nu are timp să stea încă două-trei săptămâni pe loc, fără Guvern, ca să discutăm noi coaliții. România are nevoie acum de un Guvern. Și este un prim pas să pui un Guvern acum, repede, că ai nevoie de un Guvern, și stăm după aceea și ne certăm, două, trei săptămâni, o lună, două, până când ne împăcăm și ne dăm seama că am greșit cu toții și rezolvăm problema. Dar nu poți să stai fără Guvern doar ca să ne certăm noi”.

Dan Vîlceanu a explicat că premierul desemnat Nicolae Ciucă nu negociază, luni, cu USR refacerea coaliției, ci doar susținerea pentru un guvern minoritar.

„A reface coaliția îți trebuie timp. În primul rând, este o problemă de încredere între USR și PNL în momentul acesta. Și asta nu se repară până sâmbătă, când trebuie să mergem cu un Guvern la Parlament”, a arătat Vîlceanu.

                                                                                                                    Adina Silav