10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:48

Dan Vîlceanu ar fi avut soluții pentru facturile uriașe, dacă nu era demis

spot_img

Dan Vîlceanu, ministrul demis al Finanțelor, a declarat, joi, că nimeni nu își dorește plafonarea preţurilor la energie, dar s-a ajuns într-un moment în care preţurile în piaţă au crescut foarte mult, iar dacă ar fi un Guvern plin, s-ar vedea şi soluţiile.

“Premierul a făcut un anunţ şi sunt convins că, din punctul acesta de vedere, atunci când vom fi un Guvern plin veţi vedea şi soluţiile şi anunţul pus în practică. Este o politică pe care toate statele europene o iau în calcul, aceasta de plafonare atunci când ajungi la un moment la care ea este necesară şi nu trebuie să dăm o garanţie din punctul ăsta de vedere. Pur şi simplu există variante, există soluţii şi în momentul în care ele vor fi puse în practică, vor veni detaliile de rigoare. Nimeni nu îşi doreşte plafonarea preţurilor, dar am ajuns într-un moment în care preţurile în piaţă au crescut foarte mult”, a declarat Vîlceanu.

Ministrul demis a mai spus că “undeva la sfârşitul primăverii piaţa se va echilibra”, dar până atunci, vom avea un Guvern plin care poate lua măsuri de sprijin, la un loc cu cele prevăzute de legea consumatorului vulnerabil.

Și premierul demis Florin Cîţu a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că PNL şi Guvernul susţin plafonarea preţurilor la energie în România, iar o decizie în acest sens ar urma să fie luată în prima şedinţă a noului Executiv.

E. Stan