4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:12
No menu items!

Dan Diaconescu – plângere penală împotriva șefei CNA

spot_img

Dan Diaconescu_WM

Dan Diaconescu a depus luni la Parchetul General o plângere penală împotriva președintelui Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, pe care o acuză de abuz în serviciu în legătură cu suspendarea emisiei postului DDTV.

“Într-o ședință de luni, în care CNA nu s-a întrunit, doamna președinte a hotărât în unanimitate, adică ea de una singură, deși colegii ei nu se aflau la serviciu, suspendarea emisiei unui post de televiziune din România. Această suspendare nu există în legea audiovizuală. Nu poți să suspenzi un post de televiziune, poți să-l închizi, cum a făcut cu OTV sau poți să-i dai o sancțiune”, a declarat Dan Diaconescu, la ieșirea din sediul Parchetului General.

El mai susține că Laura Georgescu ar fi făcut “un fals grosolan” și un abuz în serviciu semnalat și de alți membri ai CNA, cum ar fi Valentin-Alexandru Jucan.

Dan Diaconescu a explicat că postul DDTV nu emite în acest moment, postul înregistrând mari pierderi financiare în urma deciziilor luate de Laura Georgescu. Diaconescu a mai anunțat că postul OTV ar putea să emită din nou pe frecvența DDTV, acest lucru urmând a se stabili în ședința de marți a CNA.

CNA a decis la începutul săptămânii trecute, în unanimitate, la propunerea președintelui CNA, Laura Georgescu, să solicite Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și Digital Sky suspendarea temporară a difuzării postului DD TV până la soluționarea “aspectelor de natură penală”.

R.D.