6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 12:12
No menu items!

Dan Diaconescu, 2 în 1: vrea şi la Bruxelles şi la Bucureşti

spot_img

Diaconescu 2_SZ

Dan Diaconescu vrea să marcheze o nouă premieră în politica românească. După ce a transformat o televiziune în partid politic parlamentar, Diaconescu vrea acum să candideze pentru două poziţii în aceeaşi zi: cea de eurodeputat şi cea de parlamentar în Legislativul de la Bucureşti, în alegerile parţiale.

Liderul PPDD intenţionează să arate „ciocoilor” că lupta sa cu ei nu s-a încheiat. Cel mai probabil, Diaconescu va reveni la Gorj, acolo unde se vor organiza alegeri parţiale pentru un fotoliu de senator rămas liber în urma numirii lui Toni Greblă la Curtea Constituţională. Preşedintele PPDD a pierdut alegerile în 2012 tot la Gorj, în faţa lui Victor Ponta. Se pare însă că, dacă va câştiga ambele mandate, Dan Diaconescu va opta pentru poziţia de europarlamentar.

La Bucureşti, partidul său a pierdut în cei doi ani de Lregislativ, mai bine de jumătate dintre parlamentari.  Potrivit legislaţiei existente, Dan Diaconescu poate candida pentru cele două poziţii (neexistând interdicţii clare) dar are la dispoziţie 15 zile să opteze pentru una dintre ele.

Nicoleta Vera