3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 6:08
No menu items!

Dan Besciu ia 10 milioane euro de la CNADNR pe lucrări întarziate

spot_img

Besciu_Euroconstruct_SZ

Chiar dacă au terminat lucrările cu aproape opt luni întârziere la ultimii 17 km de autostradă, între Sibiu și Orăștie, Euroconstruct Trading 98, patronată de „regele asfaltului” Dan Besciu, în asociere cu Astaldi, o firmă italiană abonată la banii publici, încasează pentru un act adițional peste 10 milioane de euro de la Compania Națională de Autostrăzi.

În timp ce muncitorii de la Euroconstruct Trading 98 și firma italiană Astaldi încingeau grătarele și bubuiau boxele în tunelul de la Săcel, aflat pe Lotul 4 al autostrăzii Sibiu-Orăștie, conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a decontat un act adițional de aproximativ 46 milioane de lei pentru lucrări suplimentare. Mai exact, în data de 10 decembrie, directorul direcției achiziții cu finanțare externă din cadrul CNADNR, Ștefan  Scoruș, a aprobat actul adițional la contractul de lucrări pentru finalizarea Lotului 4 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie. Actul adițional a fost încheiat prin negociere pentru execuția lucrărilor celor 17 km de autostradă între Sibiu și Orăștie. „La sfârșitul acestei săptămâni se taie panglica pentru trei loturi din cele patru ale autostrăzii Sibiu-Orăștie. Actul adițional reprezintă lucrări suplimentare pentru finalizarea tunelului în lungime de aproximativ 340 m aflat pe Lotul 4”, ne-au explicat surse avizate.

Valoarea totală finală a contractului sau a contractelor – 45,9 milioane de lei. (…). Prezentul act adițional s-a încheiat la contractul de execuție lucrări nr. 92/32503/07.06.2011 „Proiectare și Execuție Autostrada Orăștie-Sibiu, LOT 4: km 65 +965 – km 82+070”, valoarea contractului inițial: 484.839.529,89 lei

e-licitatie.ro

Alexandru Maghiar