13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 23:27

Dan Barna nu se lasă: “Vlad Voiculescu este un manager foarte bun. Îl susținem fără ezitare”

Vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR-PLUS, îl apără pe Vlad Voiculescu și spune că acesta își asumă propriile greșeli, fiind un politician vertical. Dan Barna a mai precizat că a avut o discuție cu liberalii și că „nu se va ajunge la o solicitare de demisie”, în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că Alianța USR PLUS îl susține pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, conform Antena 3. Barna a mai spus că nu există niciun conflict între premier și ministru, ba chiar râd în birou când se uită la televizor.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu este un bun manager al sistemului de sănătate. Dan Barna a răspuns: „Categoric, da”. 

„E perfect normal ca Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, să fie în fiecare zi în lumina știrilor pentru că este vârful de lance al luptei, al războiului pe care statul român și statele europene îl duc cu această pandemie”, a mai spus Dan Barna.

Vicepremierul a comentat și faptul că ministrul Sănătății nu a știut ce conține ordinul privind înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19.

„Vlad tocmai își cere scuze, este un om care își asumă atunci când greșește. Sunt puțini de acest soi în politică, spunând „da, am insistat pe o informație care era inexactă, îmi cer scuze, nu aveam dreptate”. Câți politicieni spun asta sau au verticalitatea atunci când greșesc (…) să vină să spună „da, am dat-o de grad, a fost o exprimare nefericită”?”. a mai spus vicepremierul Barna.

Întrebat despre liberalii care cer demisia lui Vlad Voiculescu, Dan Barna a spus că sunt „declarații politice” și e firesc ca ele să existe în coaliție, dar respinge ideea unui scandal între Voiculescu și premierul Cîțu.

„Vlad face ceea ce trebuie să facă un ministru al Sănătății. (…) Este un manager foarte bun. Îl susținem fără niciun fel de ezitare. Asta cu cearta este atât de marketing, pentru că deseori sunt cu Vlad și cu Florin Cîțu la masă în biroul premierului sau în ședința de Guvern, ne uităm la televizor și nu poți să nu râzi când vezi ce se inventează că ai fi spus sau care era scopul din spate. Multe nu au nicio legătură cu realitatea. Ideea că e o ceartă în Guvern o resping și este falsă”, a mai declarat Dan Barna.