17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 18:14

Barna, nemulţumit de partenerii din coaliţie:”Sunt trei partide cu viteze diferite de reformă”

spot_img

Vicepremierul Dan Barna consideră că cele trei partide din coaliţie au viteze diferite de reformă, precizând că în timp ce USR-PLUS vrea ca toate reformele din programul de guvernare să devină cât mai repede realitate, ceilalţi doi parteneri au ritmuri diferite pe un subiect sau altul.

“Suntem într-un context în care votul cetăţenilor români ne-a spus foarte clar că România trebuie să fie condusă de o coaliţie de trei partide, aceasta este realitatea. Sunt trei partide cu viteze diferite de reformă, de intenţie de reformă. Un USR-PLUS care vrea ca toate reformele din programul de guvernare să devină cât mai repede realitate, ceilalţi doi parteneri având ritmuri diferite pe un subiect sau altul. Este şi acest context electoral intern în PNL care nu nu favorizează să spunem. Pensiile speciale ale primarilor, de exemplu. Sunt prorogate, puteau fi eliminate doar că actualul context politic nu încurajează. Unele dintre reforme asupra cărora să zicem că ar exista în principiu disponibilitate, în realitate nu sunt acum pe agendă şi vor fi, sper eu, din octombrie încolo”, a precizat vicepremierul Dan Barna în emisiunea Insider Politic.

Întrebat când vor fi abrogate pensiile speciale, aşa cum a fost făcută promisiunea din campania electorală, deoarece până acum această măsură a fost luată doar cu pensiile parlamentarilor, Barna a declarat că:“A fost primul angajament care a funcţionat la două luni după începerea mandatului, eliminarea acestor pensii speciale ale parlamentarilor, care avea şi un rol de simbol şi de declaraţie pentru că era foarte greu să fim credibili că într-adevăr ne ocupăm de pensiile speciale atâta timp cât noi ca parlamentari nu ni le-am fi desfiinţat pe ale noastre şi a fost unul din argumentele cu care am reuşit să îi convingem pe colegii de coaliţie. Pentru restul pachetului de pensii speciale existente în momentul de faţa în România este un grup de lucru la Ministerul Muncii”.

Barna i-a certat pe românii care vor relaxări

Vicepremierul Dan Barna consideră că românii au un optimism nefundamentat, că ei cred că ce păţesc ceilalţi lor nu li se va întâmpla, referindu-se la creşterea numărului de cazuri de COVID din multe ţări.

“Nu doar că pandemia nu a trecut şi vedem acum că în toate ţările din jur, pe care le priveam cu admiraţie lucrurile se schimbă: Israel, Marea Britanie, Franţa, numărul de cazuri a început să crească şi uşor, uşor se va întâmpla şi la noi lucrul acesta oricât nu ne dorim. Noi avem un optimism din asta nefundamentat în care credem că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla. Valul 4 există şi foarte probabil cifrele vor începe să crească şi la noi în ţară. Vaccinul este singura variantă, nu putem să scăpăm altfel decât vaccinându-ne”, a afirmat Barna.

                                                                                                                    Adina Silav