18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 13:53

Dan Barna, cinic după imaginile de la Spitalul Foișor: “Supărarea celor mutați este un cost acceptabil”

Vicepremierul Dan Barna a postat vineri noapte pe rețeaua de socializare, Facebook, un mesaj despre situația dramatică petrecută la Spitalul Foișor când, peste 100 de pacienți, s-au văzut scoși din spital, în toiul nopții. Barna a scris că evacuarea pacienţilor „nu are nimic plăcut sau lăudabil”, însă suntem „într-un război” cu boala COVID-19 în care „nimic nu este plăcut sau comod”, iar “supărarea justificată a celor mutați este un cost acceptabil.”

 

„Da, evacuarea spitalului Foişor in aceste ore de seară şi noapte, nu are nimic plăcut sau lăudabil. Da, această evacuare a adus un disconfort semnificativ pentru pacienţii spitalului care sunt mutaţi sau externaţi intempestiv.

A adus şi multă emoţie pentru familiile lor. Îmi pare rău de suferinţa şi momentele dificile prin care trec si le sunt recunoscător că prin sacrificiul pe care îl fac. (…)

Pentru fiecare inimă care va continua să bată si plamân care va continua să respire din noaptea asta cu oxigenul de la Foişor, supărarea justificată a celor mutaţi in această seară devine un cost acceptabil”, scrie vicepremierul, pe Facebook.

Dan Barna susţine că nu am avut „până acuma de unde să învăţăm buna practică a evacuării de spitale”, dar „efortul şi sacrificiul acestei seri, din care avem atâtea de învăţat, înseamnă nişte şanse în plus la viaţă”, pentru cei care au nevoie de oxigen, a mai scris Barna.