-1.3 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 9:17
No menu items!

Dan Barna: Ce vrea UDMR este de neacceptat. Replica UDMR

spot_img

După ministrul justiției Stelian Ion, și Dan Barna, co-președintele USR – PLUS și vicepremier, nu a exclus ruperea Coaliției de guvernare dacă UDMR nu renunță la amendamentul prin care dosarele SIIJ sunt transferate Parchetului General, și nu DNA. Replica UDMR, prin vocea ministrului dezvoltării Cseke Attila, nu s-a lăsat, însă, prea mult așteptată.

Coaliția nu s-a rupt nici atunci când ministrul justiției a adus un amendament pe care nu l-a mai recunoscut. Nu s-a rupt nici când Stelian Ion a sesizat Comisia de la Veneția fără să anunțe. Nu se va rupe nici acum“, a spus ministrul dezvoltării care a aruncat astfel întreaga responsabilitate a problemelor iscate în Coaliție pe tema desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pe umerii ministrului justiției USR – PLUS. 

„Am analizat împreună cu colegii din Biroul Național toate variantele posibile. Concluzia este foarte clară: amendamentul UDMR, care se află în momentul de față în Comisia de la Senat, este unul care nu desființează SIIJ. Amendamentul UDMR nu face altceva decât să mute SIIJ la Parchetul General. Ori nu ne putem permite, ca stat, să transmitem acest mesaj de reformă ca și glumă, prin care, în loc să desființăm SIIJ, pur și simplu schimbăm eticheta de pe ușă și adresa de pe cartea de vizită și mutăm o secție dedicată magistraților la Parchetul General. Este un lucru de neacceptat”, a spus Barna.

Dan Barna fie nu a înțeles amendamentul UDMR, fie nu s-a documentat, dar SIIJ este, încă de la operaționalizarea sa în 2018, o structură operativă a Parchetului General. 

Raluca Dan