12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 23:36

Dan Barna, ales candidatul USR la prezidențiale

spot_img

Congresul USR a decis: Dan Barna este candidatul la prezidențiale din partea formaţiunii. Numai că asta nu-l face automat prezidențiabil. PLUS, partidul cu care USR formează Alianţa, va alege la rândul său. Abia după votul din PLUS se va lua decizia finală.

Barna a susținut sâmbătă un discurs inspirat din filmele MATRIX, Games of Thrones şi Star Trek.

501 membri USR au fost prezenţi în sala Teatrului Naţional la Congres pentru a-şi alege candidatul la prezidenţialele din toamnă. Votul a durat mai bine de o oră, iar la final, fără prea mari surprize a fost anunţat câştigător preşedintele partidului Dan Barna.

“USR m-a mandatat pe mine sa reprezint acest partid si vom vedea care va fi rezultatul şi în urma discutiilor din Alianta pentru poziția de candidat la Presedinția României.(..) Unul dintre partide va avea candidat la prezidentiale, celălalt (Plus – n.r.) va fi în tandem pentru poziţia de premier. Obiectivul nostru este să guvernăm în 2020. Toate eforturile noastre sunt pași în atingerea acestui obiectiv”, a spus Dan Barna

Prezidenţiabilul Alianței va fi însă desemnat după votul care va avea loc şi în formaţiunea condusă de Dacian Cioloş. Abia apoi, Alianta USR – PLUS va decide cine va merge mai departe în bătălia pentru Cotroceni.