15.8 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 0:35

Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei, reținut de DNA împreună cu patru oameni de afaceri

Dan Andronic, asociat majoritar și director general al cotidianului Evenimentul Zilei și oamenii de afaceri Claudiu Mateescu, Remus Truică și Marius Marcovici au fost reținuți de DNA Brașov într-un dosar de retrocedări ilegale de terenuri în județul Ilfov.

Cei patru au fost audiați timp de mai multe ore la DNA Brașov, iar procurorii au decis să emită ordonanțe de reținere pe numele lor, urmând a-i duce în fața magistraților în cursul zilei de joi, cu propunere de arestare preventivă.

În acest dosar, care vizează infracțiuni de corupție din perioada 2006-2015, au fost citați să se prezinte la audieri și prinţul Paul şi soţia sa, prinţesa Lia, însă în drum spre Braşov prinţului i s-a făcut rău şi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Numele prinţului Paul a apărut şi în dosarul în care sunt acuzaţi Viorel Hrebenciuc, fiul său, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza şi Dan Bengescu, pentru retrocedare ilegală de păduri. În această anchetă, conform documentelor depuse la instanță de procurori, Viorel Hrebenciuc şi alţi inculpaţi le-au promis prinţului Paul şi prinţesei Lia că vor interveni pe lângă autorităţi pentru ca aceştia să obţină mai multe terenuri şi clădiri.

Drepturile litigioase ale prințului Paul Lambrino au fost cumpărate, în 2005, de Reciplia SRL, un offshore înființat în decembrie 2005. Compania a fost administrată de Marius Andrei Marcovici, reținut în acest nou dosar al retrocedărilor, el fiind și fost consilier personal al premierului Călin Popescu Tăriceanu, apoi asociat cu Remus Truică în alte companii.