Dan Adamescu, condamnat la închisoare cu executare

Decizia nedefinitivă a Curții de Apel a stabilit o pedeapsă de la 4 ani și 4 luni de închisoare

Adamescu 2_SZ

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare de Curtea de Apel București. Decizia nu este definitivă.

În același dosar, au mai fost condamnați patru judecători de la Tribunalul București – judecătorul Mircea Moldovan, la 22 de ani de închisoare, Elena Rovenţa, la cinci ani şi zece luni, Sorin Viziru, la cinci ani, şi Ion Stanciu, la trei ani şi opt luni.

Dan Adamescu a fost trimis în judecată de DNA, alături de cei patru judecători de insolvenţă de la Tribunalul Bucureşti, patru practicieni în insolvenţă şi doi oameni de afaceri, sub acuzaţii de luare şi dare de mită, precum şi de abuz în serviciu.

Adamescu este acuzat că i-a dat judecătorului Ion Stanciu, în cursul lunilor iunie 2013 şi decembrie 2013, 15.000 euro (10.000 euro în luna iunie 2013 şi 5.000 euro în luna decembrie 2013), prin intermediul şi cu ajutorul practicienei Monica-Angela Borza, pentru a pronunţa o hotărâre favorabilă într-un dosar, respectiv de a accepta deschiderea procedurii insolvenţei unei societăţi coordonate de omul de afaceri şi în schimbul numirii unei anumite societăţi de insolvenţă drept administrator judiciar.

De asemenea, Adamescu i-ar fi dat judecătoarei Elena Rovența, în cursul lunii decembrie 2013, tot prin intermediul Monicăi-Angela Borza, 23.000 lei (echivalentul a 5.000 euro), pentru a pronunţa hotărâri în două dosare, favorabile societăţilor coordonate omului de afaceri.

Potrivit DNA, judecătorul Mircea Moldovan ar fi luat bani şi bunuri în valoare de aproape 30.000 de lei de la oameni de afaceri și practicieni în insolvență.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU