4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:29
No menu items!

Dan Șova, Marian Vanghelie și Sebastian Ghiță, suspendați din PSD

spot_img

Anunțul a fost făcut, marți, după ședința BPN al PSD, de președintele PSD, premierul Victor Ponta

PSD_Kiseleff

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Dan Șova (pus sub acuzare de DNA în două dosare penale), primarul sectorului 5 Marian Vanghelie și deputatul Sebastian Ghiță s-au autosuspendat din toate funcțiile deținute în PSD. Anunțul a fost făcut, marți, după ședința Biroului Permanent Național (BPN) al PSD de președintele PSD, premierul Victor Ponta.

Am discutat, bineînțeles (în BPN – n.r.) și am reiterat un mesaj foarte clar apropo de toate acuzațiile care sunt aduse unor membri ai partidului în această perioadă. Și mesajul este foarte clar: de a se pune la dispoziția justiției, de a ajuta la stabilirea adevărului și, sigur, dacă sunt vinovați de ceva, și asta va stabili justiția, să-și asume responsabilitatea. Deci lucrurile sunt foarte clare. Nu va bloca nimeni în niciun fel justiția.

Decizia personală a domnului Hrebenciuc de azi (marți – n.r.) este un semnal foarte clar în acest sens, tocmai pentru ca discuțiile despre justiție să nu intre în campania electorală. (…)Fiind în campanie electorală, evident că și problemele de imagine sunt importante si sunt mai acute. În ultimele 24 de ore au fost atacuri de imagine pe parte dintre colegii noștri din conducerea partidului. Am discutat foarte clar și cei care au apărut în opinia publică – domnul vicepreședinte Șova, domnul vicepreședinte Vanghelie, domnul deputat Ghiță – toți trei se vor suspenda din toate funcțiile pe care le au în partid și la primul comitet executiv vom discuta dacă acțiunile lor au prejudiciat în vreun fel sau altul campania electorală. Este foarte clar că există slabiciuni de imagine, sunt colegii noștri, dar trebuie să-și asume responsabilitatea pentru lucruri care nu au de-a face cu campania electorală în mod direct și, din acest punct de vedere, sunt suspendați din toate funcțiile din partid. Este o decizie pe care a luat-o Biroul Permanent Național. Evident că am propus acest lucru și am discutat cu acești colegi ai mei, pentru că vreau ca PSD sa fie în continuare nu doar cel mai puternic partid, dar si cel mai disciplinat, cel mai ordonat, cel mai responsabil.
Victor Ponta
președinte PSD

Întrebat de jurnaliști dacă cei trei au fost suspendați ori se autosuspendă, Ponta a precizat râzând: “I-am autosuspendat!

De altfel, Ponta declarase înaintea şedinţei conducerii PSD: “Deocamdată, facem un pic de ordine şi disciplină“. “Mă bucur că aţi revenit la PSD, trebuia să trec şi eu mai des pe aici în ultima vreme”, le-a mai spus Ponta jurnaliştilor, după care a intrat în sediul PSD.

Potrivit Statutului PSD (articolele 27 – 31), calitatea de membru PSD se pierde prin excludere sau demisie şi încetează prin autosuspendare, care e o decizie personală, în timp ce suspendarea, care reprezintă sancţiune, este luată pe timp limitat şi vizează atât funcţia într-un organ de conducere al partidului, cât şi calitatea de membru.