22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:54
No menu items!

Dan Șova l-a demis pe Liviu Radu, liberalul de la șefia Aeroportului Otopeni. Urmează managerul TAROM

spot_img

Liviu Radu, managerul privat numit cu sprijinul PNL la conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, a fost schimbat joi din funcția de director general

Liviu Radu_Otopeni_SZ

Odată cu Liviu Radu a fost demis și Radu Merica, preşedintele Consiliului de Administrație (CA) al companiei, dar  și membri CA Marius Bodea, Bogdan Găurean şi Adrian Cighi.

Decizia de înlocuire a conducerii Companiei Naționale a Aeroporturi București (CNAB) a fost luată după o ședință „cu scântei” a Adunării Generale a Acționarilor, care a avut loc miercuri seara. „Miercuri, conducerea Ministerului Transporturilor a convocat o ședință AGA la nivelul Companiai Naționale Aeroporturi București. Ședința a durat câteva ore și, la un moment dat, l-am văzut șeful Poliției din Aeroport pe holul biroului unde a avut loc ședința AGA„, au explicat surse din cadrul aeroportului.

Fondul Proprietatea, unul dintre acționarii CNAB, susţine că AGA a avut loc fără respectarea prevederilor legale.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK Bucharest Branch, în calitatea sa de Unic Administrator şi Manager de Fond al Fondul Proprietatea, este profund dezamăgit să ia act de o decizie luată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor care a avut loc astăzi (joi – n.r.) la CN Aeroporturi Bucureşti SA, prin care întregul Consiliu de Administraţie al companiei a fost demis şi înlocuit cu un nou Consiliu interimar, care a fost selectat fără a avea în vedere prevederile OUG 109/2011.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK Bucharest Branch
comunicat de presă

Ștefan Etveș