0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 3:39
No menu items!

Dan Șova denunță o tentativă de mită din partea unui om de afaceri

spot_img

Dan Șova denunță o tentativă de mită din partea unui om de afaceri

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova a depus o plângere la DNA împotriva unui om de afaceri care a încercat să îl mituiască pentru a obține un contract de construcție a unei  autostrăzi, potrivit  Antena3.

Ministrul Dan Şova a confirmat pentru postul de televiziune menționat că a existat această tentativă de mituire din partea unui afacerist.

Șova a mai precizat că afaceristul – căruia a refuzat să-i dezvăluie numele “pentru a nu împieta ancheta” – este unul dintre asfaltatorii care a avut, în ultimii zece ani, constant, contracte cu Compania Națională de Autostrăzi și Dumuri Naționale din România (CNADNR). Potrivit ministrului, tentativa de mituire ar fi avut loc, în prezența unui martor, într-un hotel din Beijing (China), în timpul unei delegații oficiale.

Dan Șova a mai spus că în momentul în care s-a întors din China, imediat ce a coborât din avion, l-a informat pe premierul Victor Ponta despre încercarea de mituire.

Poziţia premierului a fost simplă. A spus «sesizează DNA-ul imediat» şi am sesizat DNA-ul. În acest moment nu am informaţii de la DNA, dar nu e nefiresc pentru că, fiind în fază de cercetări prealabile şi probabil cerând nişte probe în China, durează puţin mai mult. Oricum a fost depusă (plângerea –n.r.) acum circa o lună şi curge. În mod cert va afla lumea când mă vor chema la o declaraţie.

Dan Șova

ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură

Dan Şova a fost în vizită în China, alături de premierul Victor Ponta, la începutul lunii iulie. Șova a mai efectuat o vizită în China, în perioada 2-7 septembrie, când se presupune că ar fi avut loc tentativa de mituire.

C.A.