30 C
București
marți, 27 iulie 2021 - 11:53

Dâmbovița: Două eleve ameninţate cu un cuţit de către un coleg, în curtea liceului

spot_img

atac-cutit

Două eleve de la Liceul Tehnologic Tărtăşeşti, din judeţul Dâmboviţa, au fost ameninţate cu un cuţit de către un coleg, miercuri, în curtea liceului.

 Tânărul a fugit din curtea liceului, însă a fost prins de jandarmi, alertaţi de conducerea unităţii de învăţământ.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmbovita, tânărul a intrat în curtea liceului, a scos un cuţit tip baionetă și a ameninţat două colege de 16 şi 17 ani, care s-au speriat şi au început să ţipe.

“Ulterior, agresorul a fugit din curtea liceului, moment în care, profesorul de serviciu a alertat conducerea unităţii şcolare, care a cerut sprijinul jandarmilor care au pornit pe urmele tânărului şi l-au prins. Este un băiat de 18 ani care avea ascuns într-un rucsac, un cuţit tip baionetă, cu lama de aproximativ 30 de centimetri. El este elev la Liceul Tărtăşeşti şi din primele date ar fi ameninţat cu cuţitul o elevă în curtea liceului, lângă care era o altă fată. Eleva s-a speriat şi a început să ţipe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Dâmboviţa, Mihai Pavel.

În consecință, agresorul a fost dus la sediul Jandarmeriei din Tărtăşeşti, pentru audieri, fiind cercetat pentru ameninţare şi port ilegal de armă albă.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa a deschis o anchetă în acest caz, iar conducerea unității școlare va lua măsuri aspre împotriva elevului.

D.M.