15.4 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 8:00
No menu items!

Dafora a demarat forajul la două sonde în Israel, unde rămâne cel puțin doi ani

spot_img

Dafora a demarat forajul a două sonde în Israel, unde rămâne cel puțin doi ani

Compania Dafora SA a demarat lucrările de foraj a două sonde în Israel, unde liderul pieței de foraj din România va rămâne cel puțin doi ani, având în vedere potențialul ridicat al câmpurilor petrolifere. Potrivit reprezentanților companiei, lucrările vor fi executate pentru companiile Globe Exploration LP și Givot Olam Oil LTD.

Forajele vor atinge adâncimi de aproximativ 5.000 de metri, respectiv 6.000 de metri, și se vor derula pe o perioadă de minimum 1,5 ani, respectiv 2 ani, cu posibilitate de prelungire pe încă 2 ani.

”Datorită potențialului ridicat al câmpurilor petrolifere, șansele de prelungire a contractelor și mobilizarea de noi instalații sunt foarte mari”, au transmis reprezentanții Dafora.

Compania din Mediaș a acumulat deja experiență în foraj pe diferite piețe din Africa (Uganda, Tanzania, Sudan, Mozambic), Franța, Bulgaria, Ucraina și Ungaria. Dafora oferă servicii anexe extracţiei petrolului brut şi gazelor naturale.

Compania a încheiat anul 2012 cu pierderi de 15,65 milioane de lei, de 11 ori mai mari faţă de cele din 2011, de aproape 1,4 milioane de lei. Veniturile totale ale companiei s-au cifrat, în 2012, la peste 214 milioane de lei, cu 32% peste cele din anul precedent, potrivit datelor financiare transmise BVB.

La 31 decembrie 2012, Dafora avea datorii totale de peste 347 milioane de lei, din care 93 de milioane de lei reprezentau datorii pe termen scurt.

Acţionarii companiei sunt Gheorghe Călburean, care deţine aproape 50% din acţiuni, Foraj Sonde Craiova – 13,6% şi alţi acţionari – 36,3%.

C.C.