6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:38

Dacian Cioloș:“Să terminăm acest balet al divertismentului politic”

spot_img

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a recunoscut că oricine îşi va asuma guvernarea în următoarea perioadă „va face un sacrifiu”, însă speră să se termine cu “acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul”.

“Foarte multe emoții în aceste momente, nume peste nume, declarații și întrebări care țin mai degrabă de un „reality show” decât de o situație care implică mult echilibru și urgență. Foștii noștri parteneri m-au rugat să aștept până mâine pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliția. Am decis să aștept până vineri. Nu avem prea mult timp la dispoziție, dar am decis să aștept, pentru că un eventual Guvern susținut de Coaliție ar fi cel mai bun lucru acum”, a scris Cioloș pe Facebook.

Președintele USR a subliniat că situația politică este instabilă, situația economică se degradează, situația medicală este dezastruoasă, iar el trebuie să aibă calmul necesar rezolvării unei crize.

“Mi-aș dori să terminăm acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul. Nu cer nimănui sacrificii politice, dar sper că încă suntem suficienți oameni maturi care să știe că soluțiile implică renunțare, poate o formă de sacrificiu, dar și diplomație. Avem un început de negociere și vă rog pe toți, cetățeni sau oameni de presă, analiști politic sau simpli pasionați de jocul politic, să înțelegeți că de rezultatul din aceste zile depinde viața multor cetățeni ai României”, a spus Cioloș.

El a recunoscut însă că oricine își va asuma guvernarea în următoarele săptămâni și luni va face un sacrificiu:”Partidul care își asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă, din punct de vedere politic, nu cred că există”.

Dacian Cioloș s-a întâlnit, miercuri seară, cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian. Cioloș a stat mai puțin de o oră la discuții cu cei trei lideri politici și a părăsit nervos sediul PNL din Modrogan.

                                                                                                                   Adina Silav