0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 10:02
No menu items!

Dacian Cioloș transmite semnalul pentru negocierile cu PNL: Ori cu noi, ori cu PSD

spot_img

Președintele USR Dacian Cioloș vrea să negocieze cu PNL și cu premierul desemnat Nicolae Ciucă formarea unei majorități și refacerea coaliției de guvernare, cu o condiție: dacă noul guvern va fi susținut de PSD, atunci USR va intra în opoziție.

“Am luat act de decizia de desemnare a lui Nicolae Ciucă și de decizia PNL de a susține un guvern minoritar din care USR să NU facă parte și am luat act și de decizia PSD de a susține guvernul”, a declarat Dacian Cioloș.

Președintele USR a mai spus că formațiunea este gata să dea curs invitației premierului desemnat sau PNL pentru negocieri, “pentru a susține în continuare ideea refacerii coaliției”, dar USR nu a fost invitat până acum la nicio discuție. În plus, partidul condus de Dacian Cioloș are și o condiție – nu intenționează să susțină un guvern care are deja susținerea PSD.

În privința desemnării unui militar ca premier, Cioloș consideră că “nu este un semnal bun”.

„Evident că nu e un semnal deloc bun. Noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare și am văzut rezultatul. Acum venim cu o propunere de premier… sigur, domnul Ciucă e în rezervă, dar e un fost militar, evident că nu suntem confortabil cu această propunere. Este o capitulare a politicului. Nu vedem de la PNL o asumare politică, ci vedem o asumare a unui om care vine din armată și care, evident, chiar dacă e civil, vine cu acest sentiment că iarăși trebuie să intervină armanta. Este un semnal foarte prost pentru cetățeni”, a declarat Dacian Cioloș.

Marilena Nedelcu