1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 21:57
No menu items!

Dacian Cioloș și primarii USR i-au cerut bani lui Nicolae Ciucă

spot_img

Dacian Cioloș i-a luat marți de mână pe primarii USR din țară care nu au primit bani de la buget și s-a dus în audiență la premierul Nicolae Ciucă.

Delegația USR a fost formată din șase primari Radu Mihaiu – sectorul 2 București, Dominic Fritz – Timișoara, Lucian Stanciu-Viziteu – Bacău, Horia Bugarin – Dumbrăvița, Timotei Păcurar – Micăsasa și Silviu Zinică – Smârdan.

La finalul întâlnirii de la guvern, Dacian Cioloș a declarat că USR “a vrut să transmită clar mesajul că cetățenii României și, în particular, cetățenii din localitățile conduse de primari din opoziție nu trebuie să fie penalizați pentru felul în care ar putea să fie interpretată relația politică între partide, atunci când vorbim de finanțări de proiecte de investiții, de proiecte dezvoltare în general”.

Guvernul a alocat în decembrie, la rectificarea bugetară, peste un milion de lei pentru mai mult de 3.000 de primării din ţară, printre acestea neffind niciuna condusă de un primar USR. Și în luna octombrie a anului trecut, guvernul condus atunci de Florin Cîțu a alocat peste un miliard de lei de la buget pentru primăriile din țară, USR acuzând că ediții partidului au fost scoși de pe liste pentru că USR ieșise de la guvernare.

Marilena Nedelcu