0.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 6:45
No menu items!

Dacian Cioloș s-a făcut de râs la Bruxelles. Noul președinte al Parlamentului European a râs în timpul discursului lui Cioloș

spot_img

Dacian Cioloş a stârnit râsul noului preşedinte al Parlamentului European, David Sassoli, atunci când a spus, în discursul său, că cetăţenii trebuie să se exprime asupra şefiei instituţiilor UE şi deciziile să nu fie luate în „culise”.

„Şi acest mandat pe care îl avem în faţă trebuie să stea sub semnul reînnoirii. Negocierile la care am asistat în aceste zile din Consiliu arată şi trebuie să privim foarte pragmatic lucrurile că reînnoirea aceasta probabil nu o să vină nici din partea Consiliului, nici din partea Comisiei Europene, dacă Parlamentul European nu se va afla în centrul acestui proiect. Noi suntem cetăţenii care reprezentăm cetăţenii europeni şi trebuie să ne asumăm această reînnoire, această schimbare. De aceea în grupul Renew Europe veţi avea un partener”, a declarat Dacian Cioloş, în plenul Parlamentului European.

În plenul PE a apărut rumoare şi hohote de râs, în momentul în care Cioloș, liderul grupului Înnoim Europa, a  făcut aceste afirmații asupra conducerii instituţiilor europene.

La negocierile pentru şefia Comisiei Europene, Cioloş spunea că nu îl susţine pe Manfred Weber, candidatul PPE.

„Vă propunem chiar de la început, şi propunem partenerilor noştri europeni, proiectul unei conferinţe pentru viitorul Europei, în care să gândim modul în care putem aduce Europa mai aproape de cetăţeni, în care să putem să ne asigurăm că nu negocierile de culise sunt cele care determină figurile proeminente care trebuie să conducă Europa, ci cetăţenii pot să se exprime din acest punct de vedere. Veţi avea susţinere din partea noastră pentru un astfel de proiect.Asta trebuie să facem dragi colegi, pentru că trebuie să dăm posibilitatea ca ceea ce spunem în acest Parlament să şi facem în relaţie cu cetăţenii”, a conchis Cioloş.

Noul preşedinte al PE David Sassoli s-a numărat şi el printre cei care au râs în timpul discursului lui Dacian Cioloş. În cadrul negoicierilor pentru şefia instituţiilor europene, socialiştii şi liberalii din Parlamentul European au decis că nu îl vor sprijini pe Manfred Weber, candidatul PPE, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, potrivit politico.eu.

E. Stan