16.3 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 2:30

Dacian Cioloș, propunere surpriză. USR PLUS să dea viitorul premier. Ce a răspuns Florin Cîțu

spot_img

Dacian Cioloș a propus, vineri, la Cluj, ca USR PLUS să preia funcția de premier, aceasta fiind în opinia sa, cea mai bună soluție prin care USR PLUS să se asigure că reformele vor fi realizate. „USR-PLUS nu poate sta în umbra PNL”, a spus Dacian Cioloș. Propunerea lui Dacian Cioloș i s-a părut premierului Florin Cîțu „neserioasă”.

”Lansez o idee care poate părea provocatoare: cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că putem face reforme e să le spunem celor de la PNL și UDMR să facem noi o propunere de premier care să își asume reformele în numele guvernului. Este Putere de împărțit, Parlamentul, Senatul, Camera Deputaților, astfel că poate exista echilibru de putere. Dacă nu vom avea garanția că putem face reforme, decât să fim un partid umbră al PNL care face ce vrea cu noi, mai bine ne gândim la Opoziție. Anticipatele nu depind doar de noi”, a spus Cioloș.

Întrebat ce crede despre idee lansată de Dacian Cioloș, Florin Cîțu a numit-o “neserioasă”.

“O propunere neserioasă, sincer. PNL e cel mai mare partid de dreapta din România, va fi cel mai mare. Nu poți să îi impui premierul. Dacă în direcția asta merg negocierile, deja le consider neserioase și nu are niciun sens”, a spus Cîțu.

Cora Dumitrescu