5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 14:37
No menu items!

Dacian Cioloș, primul atac dur la Klaus Iohannis: Un președinte fără soluții

spot_img

Co-președintele alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș, a lansat, duminică seara, la Timișoara, primul atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Cioloș a susținut că un Parlament rău intenționat și un președinte fără soluții pun statul într-un echilibru precar.

”E timpul să recunoaștem că statul român nu funcționează la potențialul său maxim. Un Parlament rău intenționat și un Președinte fără soluții pun statul într-un echilibru precar, care folosește electoral ambelor părți. Din ecuație lipsesc cetățenii și interesul social.

Cred că viitoarea Constituție a României trebuie să precizeze mai clar responsabilitatea guvernării. Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare. (…)Președintele și guvernul trebuie să lucreze împreună, dar, pentru asta, Președintele țării trebuie să își asume decizii. Vom crea mecanismele necesare dizolvării Parlamentului”, a spus Dacian Cioloș, la mitingul USR-PLUS, de la Timișoara, potrivit g4medi.ro

”Vrem un președinte implicat și responsabil, un parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist!”, a mai spus liderul PLUS.

Atacul lui Cioloș vine la două zile după ce liberalii, prin vocea lui Ludovic Orban, s-au delimitat de Guvernul Cioloș.