3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 6:32
No menu items!

Dacian Cioloș: “PNL trebuie să se decidă cât mai repede”

spot_img

PNL trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate, a declarat, marți, președintele USR, Dacian Cioloș, după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul.

 “PNL trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate, pentru că una e să negociezi o majoritate cu PSD-ul, am văzut care sunt pretențiile PSD-ului, ce așteptări au, ce pretenții au, cu impact bugetar masiv, știm apetitul, între ghilimele, al PSD-ului pentru reforme și pentru modernizarea României și există posibilitatea refacerii coaliției de centru-dreapta, între PNL, USR și UDMR, dar asta presupune să stabilim un program de reforme, să ne înțelegem pe niște măsuri imediate care trebuie luate pentru a scoate țara din criză (…). PNL trebuie să decidă, pentru că sentimentul meu ieri a fost că încă nu e decis dacă intenționează să meargă cu PSD sau cu USR și sunt două lucruri total diferite“, a declarat Cioloș. 

Întrebat dacă așteaptă mai întâi ca PNL să anunțe clar că vrea refacerea coaliției cu USR și de-abia după aceea va negocia cu ei sau va merge oricum la discuții, Dacian Cioloș a răspuns: “Putem merge, dacă există o intenție din partea PNL-ului”.

“O să avem probabil o primă discuție, dar negocieri nu o să începem decât în momentul în care e clar că PNL dorește să refacă coaliția cu USR.

Adică, să fim într-o situație în care PNL se plimbă de la PSD la USR și apoi din nou la PSD și apoi din nou la USR, nu cred că asta-i modalitatea prin care putem stabili rapid o structură a unui Guvern, cu un program de guvernare.

Aici e o alegere de făcut, care merge dincolo de cine dă mai mult și cine cedează mai mult de o parte sau de alta, e o chestie chiar de orientare de principiu, pentru că nu o să negociezi același program de guvernare cu USR-ul pe care o să-l negociezi cu PSD-ul. Un program de guvernare nu poate fi plimbat așa, de la un partid la celălalt”, a adăugat Cioloș. 

Raluca Dan