7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:56

Dacian Cioloș, noul președinte USR PLUS: “Intrăm în coaliție cu PNL, dar fără Florin Cîțu premier”

spot_img

Dacian Cioloș, noul președinte al USR PLUS, a declarat, după rezultatul votului, că nu va accepta revenirea în coaliția de guvernare cu Florin Cîțu premier.

”Știți poziția USR-PLUS până acum, nu cred că această poziție se va schimba. Putem intra într-o coaliție cu PNL și UDMR, dar nu cu Florin Cîțu premier. Nu am ce să discut cu Florin Cîțu.

Toate variantele sunt pe masă, în afară de Florin Cîțu. El și-a dat examenul și l-a picat, nu putem să lucrăm cu un premier imprevizibil. Nu îmi doresc să intru în Guvern”, a mai spus Dacian Cioloș.

Cioloș a mai adăugat că va începe negocierile cu PNl și UDMR după rezultatul moțiunii de marți, împotriva Guvernului Cîu.

Europarlamentarul a mai anunțat că va renunța în 2023 la această funcție, pentru ca partidul să se pregătească de alegerile prezidențiale din 2024 cu o conducerea aleasă în urma unei evaluări din ultimii doi ani.

„O să propunem și modificarea statutulu in acest sens, dar chiar dacă statutul nu va fi modificat, în 2023 eu îmi voi depune mandatul, pentru că mi se pare important să avem o discuție așezată, să tragem niște discuții după ce vor trece doi ani, înainte de alegerile din 2024. Obiectivul nostru este să câștigăm aceste alegeri, să oferim românilor o alternativă viabilă”, a mai declarat Cioloș.

Marilena Nedelcu