8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 8:28
No menu items!

Dacian Cioloș l-a sunat pe Nicolae Ciucă. Ce i-a spus premierul desemnat

spot_img

Dacian Cioloș l-a sunat pe premierul desemnat Nicolae Ciucă, dar și pe Florin Cîțu, președintele PNL, pentru a iniția discuții privind refacerea coaliției de guvernare. Dan Barna a declarat joi seară că nu crede, din atitudinea celor doi lideri ai PNL, că USR va mai fi invitat la masa negocierilor.

Conform unor surse politice, Dacian Cioloș l-a sunat mai întâi pe Florin Cîțu, imediat după ieșirea PNL de la consultări, și l-a întrebat dacă, într-adevăr, PNL va încerca să formeze un guvern minoritar doar cu UDMR. Cîțu i-ar fi confirmat lui Cioloș că aceasta este decizia partidului. 

După desemnarea lui Nicolae Ciucă de la Cotroceni, președintele USR l-a sunat și pe acesta și l-a întrebat dacă va iniția discuții și cu USR, formațiunea fiind dispusă să intre din nou în coaliția de guvernare.

Dan Barna a confirmat, joi seară, îmntr-un interviu la Europan FM, dialogul lui Dacian Cioloș cu Nicolae Ciucă, și ce i-a răspuns premierul desemnat liderului USR.

„A spus că discuțiile vor continua în cheie politică, cu partidele. A fost poziția exprimată de premierul desemnat. Tot ceea ce pot să vă confirm este că până în acest moment nu există nici din partea premierului desemnat – din partea PNL ne-am lămurit deja – vreo solicitare de dialog sau de negociere pe acest subiect. Coroborând cu declarațiile președintelui PNL, că se merge cu un guvern minoritar și că și-a obținut sprijinul politic, are o majoritate, evident a fost făcută cu PSD”, a declarat Dan Barna.

Marilena Nedelcu