7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:50
No menu items!

Dacian Cioloș: Eu îmi doresc parteneriat cu Iohannis

spot_img

Dacian Cioloș, candidat pentru șefia USR PLUS, susține că își dorește un parteneriat cu Klaus Iohannis, iar formațiunea pe care o conduce are toate variantele de negociere, inclusiv o propunere de premier din partea USR PLUS.

„Ar fi de dorit să evitați să fiți prim-ministru ca să evitați eventuale suspiciuni de colaborare cu Klaus Iohannis? a fost întrebarea Europa FM, la care Dacian Cioloș a răspuns ferm:

Dar eu îmi doresc parteneriat pe față cu Iohannis. Astea-s teorii ale conspirației„.

Referindu-se apoi la varianta ca el să fie premier, Dacian Cioloș a răspuns că are deja un mandat de îndeplinit, cel de europarlamentar, candidează la șefia USR PLUS, astfel că responsabilitatea guvernării ar lăsa-o, pentru anul care vine, unui „guvern PNRR”.

Cioloș a mai declarat, miercuri, la Europa FM, că sunt multe variante de negociere, inclusiv ca USR PLUS să propună un premier, dar Florin Cîțu ar trebui să înțeleagă mai întâi că nu prea mai are cu cine negocia.

„Pe Cîțu l-am auzit că nu negociază cu niciun partid care votează moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Nu înțeleg ce îi mai rămâne? Noi nu suntem salvatorul PNL și nici nu am venit să salvăm aparențele PNL (…) Sunt multe variante de negociere. Noi am zis că dacă n-au altă variantă, venim noi cu prim-ministru”, a mai spus Cioloș.

Copreședintele USR PLUS a mai spus că până la alegerile prezidențiale din 2024, „tare mă tem că USR PLUS va fi în situația în care va fi singurul partid de dreapta”.

Marilena Nedelcu