13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 2:44

Dacian Cioloș după ce a câștigat primul tur al alegerilor USR PLUS: “E normalitate în politică, nu o victorie”

spot_img

Dacian Cioloș explică, într-o postare pe Facebook, de ce nu consideră faptul că a câștigat primul tur al alegerilor în USR PLUS ca pe o victorie, ci ca pe un fapt normal în politică.

“Este un exercițiu de democrație și implicare decent și onest pentru care meritați felicitări și mulțumiri. Am putea spune că este o victorie a normalității modul în care s-au desfășurat votul și procesul electoral, dar îmi doresc să nu ne mai bucurăm de normalitate de parcă ar fi o excepție. Rolul nostru în politică ar trebui să fie acela de a asigura normalitatea în fiecare zi, de a nu mai permite aventuri politice și excese, pariuri și riscuri nejustificate.

De aceea nu vreau să cataloghez acest prim tur ca pe o victorie sau orice altceva care ar părea că e rezultatul unui război. Este o competiție fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru, un vot pentru un USR PLUS mai bun și mai capabil să ofere societății românești o șansă la o viață decență și normală, la prosperitate și bucurie”, a spus Dacian Cioloș.

Rezultatul este incontestabil și confirmă că fiecare vot contează, a spus și Dan Barna, după ce a pierdut primul tur al alegerilor din USR PLUS:

„Sunt optimist. Suspansul merge mai departe”.

Dacian Cioloș a câștigat turul 1 al alegerilor interne pentru președinția USR PLUS, cu 46%. Dan Barna a obținut 43,9 la sută din sufragii, iar Irinel Darău – 10,1%.

Marilena Nedelcu