2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 13:10
No menu items!

Dacian Cioloș despre negocierile cu Florin Cîțu: “Am simțit că există disponibilitatea, dar nu mă mai iau după simțăminte”

spot_img

Dacian Cioloș, președintele USR a declarat, la finalul primei runde de negocieri cu PNL, că așteaptă ca liberalii să se decidă, după discuțiile pe care le au astăzi și cu PSD, dacă vor alege sau nu USR pentru refacerea coaliției. Cioloș a dat și un termen PNL – până miercuri seară sau joi.

Discuțiile dintre USR și PNL s-au axat pe programul de guvernare și pe măsurile pe care formațiunea condusă de Dacian Cioloș le vrea incluse, nu pe numele miniștrilor.

“Am discutat și de faptul ca  în paralel cu programul de guvernare să discutăm privind bugetul din viitor, dar și un mod de funcționare a coaliției pe viitor, ca să nu mai avem situații ca cele care au dus la ruperea  guvernului. Am discutat principii, nu nume de premier. Premierul va fi de la PNL, nu am intrat în detalii. A fost important să vedem dacă există dorința de a reface coaliția. Am simțit că există disponibilitatea, dar nu mă mai iau după simțăminte. Le-am spus să aibă discuția cu PSD și la sfârșitul zilei să aibă o decizie ca să vedem dacă discutăm mai departe sau nu”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat în mod repetat despre susținerea ca premier desemnat din partea PNL chiar a lui Florin Cîțu, Cioloș a subliniat că USR nu și-a schimbat poziția față de acesta.

„Să fie clar, premierul îl va da PNL. Dar va trebui să ne punem de acord pe nume, e normal să avem această discuție. În acest stadiu, PNL nu are încă propunere de premier”, a adăugat președintele USR.

Marilena Nedelcu