13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 3:19

Dacian Cioloș, despre candidatura sa la alegerile din iarnă

spot_img

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri seara, că îşi menţine decizia de a nu se înscrie într-un partid şi de a nu candida la alegerile parlamentare, dar că îi încurajează pe membrii Cabinetului său să o facă pentru a continua proiectele începute de acest Executiv.

El a spus că, în ultima vreme, au fost speculaţii generate de faptul că unii dintre membrii echipei guvernamentale au făcut anumite declaraţii. „Nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid şi nu candidez la alegerile din acest an”, a precizat Dacian Cioloş la TVR. .

În schimb, premierul îi îndeamnă pe miniștrii din Cabinetul său să candideze pentru a continua proiectele începute în acest mandat. „Le-am spus şi lor: nu numai că am o problemă, chiar îi încurajez şi pe ei şi pe alţi tineri capabili, competenţi care ar vrea să schimbe România în bine să se angajeze politic dacă doresc. Şi chiar la aceste alegeri. Pe mine nu mă deranjează dacă vor decide să candideze la alegeri pentru a susţine anumite proiecte pe care le-am avut. Dacă vor decide să candideze, dar nu pentru că le-o cer eu, şi nu am un plan, aşa cum interpretează unii, (…) i-am încurajat dacă vor să facă politică să o facă, însă în momentul în care vor anunţa că vor participa în alegeri la momentul respectiv se vor retrage şi vor merge în campania electorală. Dar, în ceea ce mă priveşte, nu-mi schimb opinia”, a spus prim-ministrul.

Referitor la posibilitatea de a fi prim-ministru și după alegerile parlamentare din iarnă, Cioloş a spus că nu interpretează un „dacă sau un parcă”. „Obiectivul meu e să mă duc la capăt cu acest mandat”, a spus premierul.

Valeriu Motoc