24.7 C
București
luni, 15 iulie 2024 - 6:01
No menu items!

Dacian Cioloș a răbufnit: „Nu ieșim de la guvernare. O să muriți cu noi de gât”

spot_img

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a anunţat că formaţiunea nu va ieşi de la guvernare. “O să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme, pentru că e momentul ca România să fie reformată”, a fost mesajul său. Vicepremeirul Dan Barna a declarat, sâmbătă, în cadrul unui bilanț de opt luni de guvernare că este nemulțumit de progresul guvernării, că USR nu vrea să iasă de la guvernare, dar nici nu vor rămâne „în orice condiții”.

“Suntem datori să facem tot ce ne stă în putinţă ca să ne îndeplinim promisiunile care ne-au dus în această coaliţie şi pentru asta trebuie să înlăturăm definitiv ipoteza pe care încearcă să o acrediteze unii şi anume că suntem acel copil răzgâiat care ştie doar să se certe, ştie doar să critice şi care nu are maturitatea să facă lucruri.

Deci, nu ieşim de la guvernare, o să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme pentru că e momentul ca România să fie reformată.

Suntem parteneri în coaliţie, dar acest parteneriat nu a fost făcut doar ca o înţelegere pentru a împărţi posturi, ci am acceptat acest parteneriat ca să schimbăm România şi asta va fi USR PLUS în coaliţia de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș, sâmbătă, în cadrul ședinței Comitetului Politic care are loc la Teatrul Național, potrivit News.ro.

Dacian Cioloș a mai spus că trebuie încetate excluderile și sancțiunile îndreptate împotriva celor care contestă.

 „Trebuie să încetăm cu excluderile şi cu sancţiunile care sunt îndreptate împotriva celor care contestă şi să învăţăm să ne ascultăm unii pe ceilalţi. Ca să fim un partid mare, trebuie să îi respectăm pe cei învinşi şi să îi susţinem pe cei învingători să poată să îşi ducă mandatul la bun sfârşit. Împreună putem face un partid mare şi puternic dacă înţelegem că alegerile interne nu sunt o competiţie pe viaţă şi pe moarte, ci sunt doar o etapă care are ca scop să crească partidul”, a explicat co-preşedintele USRPLUS.

Liderii USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș și-au prezentat, sâmbătă, candidaturile pentru conducerea noii formațiuni politice.

C.D.