3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:34
No menu items!

Dacian Cioloș a anunțat “discuții neconcludente” cu Nicolae Ciucă

spot_img

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, susține că a avut discuţii “neconcludente” cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, și că “PNL şi PSD sunt datoare să lămurească ce îşi doresc de la actuala situaţie şi cum vor să iasă din această criză politică”. “Orice altă soluţie e o fugă de răspundere şi cauţionează greşeli care nu vor putea fi niciodată asumate politic, pentru că am ales premieri de faţadă”, a adăugat Cioloș. 

“USR a propus o soluţie care a fost refuzată de către Parlament şi, în consecinţă, nu poate face altceva decât să aştepte ca cele două partide să găsească o modalitate prin care să deblocheze situaţia. Suntem conştienţi de gravitatea situaţiei şi cerem PNL şi PSD să propună rapid un program de guvernare şi o echipă cu care să vină în Parlament cât mai rapid. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să formeze o listă de miniştri şi să ofere un program de guvernare prin care să garanteze că poate gestiona criza sanitară şi cea energetică”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.  

“Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul, am avut câteva discuţii telefonice neconcludente din care am tras concluzia că există un soi de înţelegere între cele două partide, aşa că nu ne rămâne decât să vedem ce soluţie pot oferi. Presupun că în ultimele săptămâni au lucrat la soluţii concrete, aşa că e momentul să le prezinte”, a mai afirmat Cioloş.