19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 13:46
No menu items!

Dacia prezintă la Salonul Auto de la Frankfurt varianta Duster Edition 2016. Galerie foto

spot_img

Producătorul auto Dacia Renault a anunțat că va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt varianta Duster Edition 2016, la numai doi ani de la precedent evoluție a modelului Duster.

SUV-ul Dacia aduce o serie de modificări, printre care prin noile jante de aliaj de 16 inci de culoare neagră, precum şi o nouă nuanță de caroserie – ”vert Altaï”, care înlocuiește în gamă nuanța ”gris Olive”.

La interior sunt disponibile două noi tapițerii – ”Silicon noir” şi ”Féderer gris” pe fond negru. Nuanța ”gris cosmos” va fi înlocuită de ”gris platinium” (în funcție de ţară şi de versiune) în special la nivelul panourilor de uși, a mânerelor de susținere şi a ornamentelor de pe fațada centrală a planșei de bord.

Sistemul multimedia de navigaţie MEDIA-NAV Evolution este de acum disponibil pe Duster Edition 2016 (în funcţie de versiune şi ţară).

Sistemul MEDIA-NAV:

  • Ecran tactil de 18 cm (7 inch) și o interfață care permite navigarea ușoară în cele șase categorii: radio, media, telefon, hartă, navigație (cu varianta de afișaj în 2D şi Birdview) precum şi efectuarea setărilor. Aparate precum smartphone sau cititor MP3 se pot conecta la priza USB sau jack, accesibile pe fațada sistemului. Prin Bluetooth, Dacia MEDIA-NAV Evolution permite utilizarea sistemului audio-streaming care asigură ascultarea fişierelor muzicale înregistrate pe smartphone. Un sistem de navigaţie care integrează funcția Info-trafic TMC gratuită care permite propunerea unor itinerarii alternative (disponibilă în funcţie de țară).
  • Alertă de siguranţă, pentru zonele periculoase.
  • Accesul la conectivitate prin intermediul unor aplicaţii dedicate. Utilizatorul va avea acces pe ecran la conținutul multimedia pe care şi l-a configurat în prealabil prin aplicația AHA, pe care o poate descărca gratuit pe smartphone. Aplicația îi oferă acces la întregul conținut multimedia (webradio, podcast, muzică, cărți audio), precum și la rețelele sociale Facebook și Twitter. Ea oferă și informații în timp real cu privire la puncte de interes situate în apropiere, precum hoteluri sau restaurante. Sistemul permite atât apelarea telefonică a numerelor de contact ale acestor obiective, cât şi ghidarea către adresele respective.

De asemenea, noua variantă dispune, opțional în funcţie de ţară, de o cameră video pentru marşarier, care oferă un plus de siguranţă.

Salonul Auto de la Frankfurt va avea loc între 17 și 27 septembrie.

Dacia va prezenta la Frankfurt și o cutie de viteze robotizată, denumită Easy-R. Disponibilă pe motorizarea TCe 90 CP asociată cu sistemul Stop & Start, această cutie de viteze cu 5 trepte asigură transmisia fără pedală de ambreiaj. Cutia Easy-R va fi disponibilă în lunile următoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. Noua transmisie este disponibilă pentru motorizarea TCe 90 CP. Aceasta dispune de două moduri de funcționare – Drive sau Manual/Impulsional.