vineri, 26 februarie 2021 - 9:36

Dacia a lansat seria specială de pick-up pentru industria de petrol și gaze. Galerie foto

Primele Duster Pick-Up au fost produse în cadrul unui parteneriat Dacia – OMV Petrom – Romturingia

Duster Pick-up_1

Producătorul auto Dacia a livrat primele 10 vehicule din cele 500 contractate de compania OMV Petrom, parte a unui proiect de transformare a modelului Duster Pick-Up pentru a răspunde nevoilor industriei de petrol și gaze.

Autovehiculul a fost constuit în parteneriat cu Romturingia, carosier independent din Câmpulung, Argeș. Toate cele 500 de vehicule trebuie livrate până la finalul anului 2015, potrivit unui comunicat al Dacia.

Vehiculele Duster Pick-Up produse pentru OMV Petrom sunt derivate din modelul 4×4 de serie şi sunt echipate cu motorul 1.5 dCi, de 110 CP. Acestea sunt modificate pentru a răspunde nevoilor specifice industriei de petrol şi gaze: o cabină simplă, cu două locuri și o lunetă de dimensiuni medii, protejată de un grilaj. Cabina este ranforsată exterior. Bena are o lungime de 1,7 metri și poate transporta o încărcătură de până la 450 de kilograme.

Proiectul de conversie al autovehiculului Duster în versiune Pick-Up a început la finele anului 2012 şi a cuprins realizarea mai multor prototipuri, urmată de obţinerea omologării din partea Grupului Renault, a omologării RAR de către Romturingia cu sprijinul Grupului Renault şi în final, a pregătirii pentru fabricaţie.

Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, a declarat că a solicitat vehicule de teren care să poată transporta şi echipamente, pentru a asigura monitorizarea și mentenanța pentru cele peste 9.000 de sonde active.

V.B.