10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 5:29

Dacia 1300 restilizată, un concept din clasa de lux. FOTOGALERIE și VIDEO

spot_img

Dacia 1300_concept (9)

Vechiul model Dacia 1300 a fost restilizat de un student din Brașov, rezultând un concept automobilului autohton care păstrează elementele de estetică originale, dar cu multe influențe din gamele de lux ale unor mărci străine consacrate.

Alexandru Mariș, student la Secția de Design Industrial a Universității Transilvania din Brașov, a reuşit să creeze conceptul noii Dacii model 2014, dar proiectul este finalizat în proporție de 85%.

Am pastrat toate elementele de pe mașina originală: elementele cromate, grilele, forma farurilor și a stopurilor, amplasarea bușonului de benzină, chiar și jantele, și le-am îmbinat într-o maşină nouă, maşină care şi-ar dori să se plaseze în clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-klasse ajungând chiar la Porsche Panamera

Alexandru Mariș
student

Modelul are dimensiuni generoase, aproximativ 5,1 metri lungime şi 2 lăţime. Design-ul exterior este agresiv cu linii de caroserie foarte pronunţate dar păstrând în acelaşi timp aspectul clasic. În interior bancheta spate nu mai există, fiind transformată în 2 locuri. Bordul păstrează  liniile originale ale maşinii, dar a fost adus la standardele actuale.

Trebuie avut în vedere că acest model este un concept, un exerciţiu de design şi nu o maşină gata să iasă pe stradă, din acest motiv sunt elemente care lipsesc de pe maşină, cum ar fi stâlpul B. În privinţa tehnologiilor şi al mecanicii ce ar putea fi implementate în această maşină prefer să las lumea să speculeze. Da, ar fi frumos că maşina să aibă un motor V8 puternic şi tracţiune spate dar în acelaşi timp un motor electric pentru cei mai eco-friendly. Din păcate din punctul meu de vedere proiectul este finalizat doar în proporţie de 85%, dar a venit timpul de a-l face public şi de a trece la un următor proiect ceva mai ambiţios

Alexandru Mariș
pentru 4tuning.ro

Lucian Mera